11. jan. 2013

Kalundborg får egen TV station på nettet




Fotograf Jens Nielsen står bag ny hjemmeside der bringer levende lokale nyheder med premiere den 14. januar


Man ser ham ofte med snurrende videokamera, når der sker noget på Kalundborg egnen. Store og små begivenheder bliver filmet, og har de interesse for en bredere kreds, ses hans nyhedsindslag på regional- og landsdækkende TV.
Fotograf Jens Nielsen, for ham er det, er nu også gået i gang med at servicere lokalområdet med levende billeder. Det sker på nettet. Hjemmesiden hedder TV-Kalundborg.dk. Den er gået i luften i helt nyt design og med plads til lokale reklamebudskaber.
Billeder fortæller mere end ord”, er et af Foto Jens´reklameslogans, og med TV-Kalundborg.dk igangsætter han et projekt, der helt bogstaveligt skal leve op til de disse ord.

Levende nyheder
Jeg kalder det levende nyheder fra Kalundborgområdet. Små videoklip der fortæller om store og små begivenheder. Det kan være fra dagligdagen, hvor der nogle gange sker usædvanlige begivenheder, det kan være fra det politiske liv, erhvervs- og foreningslivet, ja, alt det vi kender fra andre lokale medier”, siger Kalundborg fotografen, der efterhånden har stor praktisk erfaring med videoproduktion. Viden om håndværket har han skaffet sig på kurser, blandt andet på TV Midt/Vest i Holstebro.
Jens Nielsen tilføjer, at nyhederne på TV-Kalundborg.dk naturligvis er gratis. Indtægterne skal komme fra bannerreklamer på hjemmesiden. Han tror på, at en satsning på netnyheder som levende billeder er helt rigtig i forhold til de tendenser, der er i tiden, hvor det er netmedierne der er, især de unges, vigtigste nyhedskilde.

Nettet er de unges nyhedskilde
En nylig medieanalyse i Børsen har gjort indtryk på idemanden bag det nyeste lokale netmedie, TV-Kalundborg.dk. Heraf fremgår det blandt andet, at seks ud af 10 unge ser nettet som det vigtigste nyhedsmedie, og det er først oppe i aldergruppen 50+ og derover, at TV og i mindre grad aviserne, er den vigtigste nyhedskilde.
 ”Mobile enheder og smartphones er med til at sætte fart i udviklingen, og det bliver da også sådan, at TV-Kalundborg tilbyder forskellige formater, så det er underordnet om man følger med via en almindelig computer eller en smartphone”, forklarer Jens Nielsen.
Han ser med stor optimisme på det nye projekt, der skal være et supplement til hans almindelige fotografvirksomhed, der i øvrigt også omfatter videoproduktion for en lang række virksomheder, der har set mulighederne i at bruge video præsentation på deres hjemmesider.