24. jan. 2013

Flot startskud for BIOPRO projekt


HKH Kronprinsen indvier BIOPRO 
Kronprins Frederik. erhvervs og vækstminister Annette Vilhelmsen og flere andre kommer til Novo  Nordisk i Kalundborg den 1. februar for at give startskuddet til et 42 millioner kroners forskningsprojekt

"Det er bare dejligt for Kalundborg , og det er noget Danmark har brug for", lød det fra borgmester Martin Damm (V) på kommunalbestyrelsesmødet onsdag den 23. januar i Ubby Forsamlingshus, da han orienterede om BIOPRO, et forskningsprojekt der igen sætter Kalundborg på landkortet som et sted, hvor forskning og udvikling går hånd i hånd med skabelse af nye arbejdspladser.

Større produktion mindre energiforbrug
Samarbejdspartnerne i projektet, der har et budget på 41,9 millioner er Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Novo Nordisk A/S, Novozymes A/S,Dong Energy Thermal Power A/S, CP Kelco A/S og CAT Forsknings og Teknologipark A/S. 
Det vil betyde, at forskerne kan lave fuldskala forsøg direkte i virksomhederne i Kalundborg  i stedet for at skulle i laboratoriet først. Det vil give os nogle unikke muligheder for forspring, mener for eksempel Niels Murmann, produktionschef på Novozymes’ fabrik i Kalundborg. 

Virksomhedernes forventning til BIOPRO-samarbejdet er en fordobling af produktionen med det halve energiforbrug over de næste 10 år.

Læs mere her om BIOPRO projektet