23. maj 2013

Nyt fra politiets døgnrapport


Skyldnere anholdt til fogedretten
Kinesere arbejdede ulovligt
Spirituskørsel og knallertkontrol

Se her, hvad Midt og Vestsjællands Polti havde at arbejde med de seneste 24 timer i Midt og Vestsjælland:


Ny målrettet indsats mod skyldnere – Køge / Stevns kommune
Lokalpolitiet i Køge var onsdag igen tidligt ude for at afhente skyldnere, der ikke havde fået klaret deres mellemværende med fogedretten typisk i anledning af et betalingsspørgsmål. Sidste målrettede indsats var onsdag d. 080513, hvor lokalpolitiet anholdt 18 skyldnere, der blev fremstillet i fogedretten. 7 valgte samme dag frivilligt at møde op efter at have modtaget en seddel om, at politiet havde været på deres bopæl. I tiden op til gårsdagens aktion havde yderligere 6 skyldnere frivilligt fået klaret deres sag i fogedretten, inden politiet ville lave en fornyet aktion på et senere tidspunkt.
Fra kl. 0530 og i de efterfølgende timer lykkedes det lokalpolitiet ved besøg på ca. 50 adresser at anholde 14 skyldnere, der alle blev fremstillet i fogedretten i Roskilde i løbet af formiddagen. Derudover traf lokalpolitiet en person, der var eftersøgt af politiet til hele fem forkyndelser. 

Politiet anser resultatet af indsatsen som tilfredsstillende, og politiet vil igen opfordre alle, der ikke har fået klaret deres mellemværende, til snarest at møde frem i fogedretten.

Målrettet kontrol af knallerter – Odsherred kommune
Lokalpolitiet i Holbæk og færdselspolitiet fortsatte gårsdagen målrettede kontrol af primært knallerter, men også øvrige køretøjer, og udførte kontrollen i Odsherred kommune i tidsrummet kl. 1400-2200. Resultatet af kontrollen blev vedr. knallerter følgende:
6 konstruktivt ændrede 30-knallerter (højere hastighed end tilladt)
1 knallert beslaglagt med henblik på konfiskation (gentagelsesvirkning)
3 brugte ikke styrthjelm under kørsel på knallert
3 havde ikke tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring til knallerten
1 sag vedr. en uindregistreret 30-knallert
2 indberetninger til de sociale myndigheder vedr. en 13-årig fører af en konstruktivt ændret knallert, hvorpå en 14-årig dreng var passager. Begge havde dog styrthjelme på. De to drenges forældre er også underrettet.

Herudover sigtede politiet også bilister for forskellige overtrædelser af færdselsloven, heriblandt blev en bilist sigtet for spirituskørsel.

Kørsel uden førerret – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge
Kl. 1418 standsede færdselspolitiet en personbil til rutinemæssig kontrol. Føreren oplyste, at han havde glemt sit kørekort og oplyste sit navn og sin adresse til politiet. Ved en nærmere undersøgelse af disse oplysninger fandt politiet visse uoverensstemmelser, hvorefter føreren af personbilen måtte erkende, at han havde udgivet sig for at være sin storebror for at slippe for en sigtelse for kørsel uden førerret. Føreren – 39-årig mand fra Ringsted – blev derfor sigtet både for kørsel uden førerret og for straffelovens bestemmelser om at udgive sig for en anden person, således at denne person kunne risikere at blive retsforfulgt. Den 39-årige vil blive indkaldt til et retsmøde, når disse sager skal afgøres.

Ulovligt arbejde – St. Heddinge - Stevns
Kl. 1610 assisterede politiets udlændingeafdeling SKAT i forbindelse med SKATs Fair-play-kontrol af en restauration i St. Heddinge. Ved kontrollen traf politiet og SKAT to kinesiske kvinder på 33 år i arbejde på restaurationen. Begge kvinder blev anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven, fordi de ikke havde nogen arbejdstilladelse i  Danmark. Efter afgørelse af deres sager, løslod politiet kvinderne, således at de straks kunne rejse retur til Italien, hvor de  havde opholdstilladelse.

Spirituskørsel – Fyrrevej, Jyllinge – Roskilde
Kl. 2020 kontaktede en mand politiet, fordi han og flere vidner havde tilbageholdt en kvindelig bilist, der var spirituspåvirket. Politiet kørte til stedet og anholdt en 59-årig kvinde fra Roskilde for spirituskørsel i en varebil. Hun fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev derefter løsladt. Når blodprøven er analyseret, vil hun høre nærmere fra politiet.

Havnen giver overskud



Gert Larsen (V) er formand for Kalundborg Havns bestyrelse. På kommunalbestyrelsesmødet onsdag kommenterede han havnens årsregnskab, der, også ifølge borgmester Martin Damm, som sædvanlig ser fint ud:


Gert Larsen: "Virksomheden Kalundborg Havns hovedaktiviteter er drift af havnevirksomhed, som omfatter trafik- og færgehavn, udlejning af arealer til lager, pakhuse, terminaler, transportvirksomheder og havnerelaterede industrivirksomheder samt levering af beslægtede ydelser til havnens kunder.

Selv om den økonomiske situation fortsat er i stagnation, og ikke har ændret sig væsentligt i forhold til de foregående år, har havnen, bl.a. ved indgåelse af kundeaftaler samt øget fokus på driftsomkostningerne, formået at opretholde et indtægtsniveau der er væsentligt bedre, end da vi lavede budgettet.

Havnen har i 2012 opnået en omsætning på 33,3 mio. kr. hvilket er ca. 1,2 mio. kr. større end 2011, som var endnu et rekordår, og 3,2 mio. kr. større end det budgetterede for året 2012.

Årets omsætning har medført et overskud på 6,2 mio. kr. og har betydet, at egenkapitalen pr. 31. december 2012 nu udgør 202,5 mio. kr., og en forrentning heraf på 3,2 %.

Fastholdelse af udvikling, nye indtægtskilder samt udskydelse af anlægsprojekter har således været en medvirkende årsag til, at Havnen pr 31. december 2012 har opnået en forøgelse af likviditeten med +7,5 mio. kr. og en soliditetsgrad på 94,2 %.
Nøgletallene understreger, at Kalundborg Havn fortsat er en økonomisk velkonsolideret virksomhed, og med rette lever op til sit slogan ” FULD KRAFT FREM”.

Det opnåede kasseoverskud for året blev på 13,2 mio. kr., som tillægges den likvide beholdning.

Det opnåede resultatet anses af havnebestyrelsen som absolut yderst tilfredsstillende.

Forskellige forretningsmæssige aftaler med kunder gør, at havnen fortsat har haft god aktivitet på den almindelige skibstrafik.
Det skal ikke mindst nævnes, at det i regnskabsåret lykkedes – efter mange års arbejde – at få Kalundborg Havn på Europakortet som en del af et Europæisk netværk  som containerfeederhavn i Unifeeders rutenet, ligesom ind og udskibningsaktiviteterne i Kalundborg Tank Terminal er i en rivende god udvikling.

Med hensyn til færgegodsomsætningen Kalundborg - Århus er der i hele året sejlet med kun en færge, hvilket har haft såvel godsomsætningsmæssigt som økonomisk betydning.

Efter et kig ind i tallene for 1. kvartal her i 2013 skal jeg oplyse, at de foreliggende tal også giver os en klar optimisme for 2013".