23. maj 2013

Havnen giver overskud



Gert Larsen (V) er formand for Kalundborg Havns bestyrelse. På kommunalbestyrelsesmødet onsdag kommenterede han havnens årsregnskab, der, også ifølge borgmester Martin Damm, som sædvanlig ser fint ud:


Gert Larsen: "Virksomheden Kalundborg Havns hovedaktiviteter er drift af havnevirksomhed, som omfatter trafik- og færgehavn, udlejning af arealer til lager, pakhuse, terminaler, transportvirksomheder og havnerelaterede industrivirksomheder samt levering af beslægtede ydelser til havnens kunder.

Selv om den økonomiske situation fortsat er i stagnation, og ikke har ændret sig væsentligt i forhold til de foregående år, har havnen, bl.a. ved indgåelse af kundeaftaler samt øget fokus på driftsomkostningerne, formået at opretholde et indtægtsniveau der er væsentligt bedre, end da vi lavede budgettet.

Havnen har i 2012 opnået en omsætning på 33,3 mio. kr. hvilket er ca. 1,2 mio. kr. større end 2011, som var endnu et rekordår, og 3,2 mio. kr. større end det budgetterede for året 2012.

Årets omsætning har medført et overskud på 6,2 mio. kr. og har betydet, at egenkapitalen pr. 31. december 2012 nu udgør 202,5 mio. kr., og en forrentning heraf på 3,2 %.

Fastholdelse af udvikling, nye indtægtskilder samt udskydelse af anlægsprojekter har således været en medvirkende årsag til, at Havnen pr 31. december 2012 har opnået en forøgelse af likviditeten med +7,5 mio. kr. og en soliditetsgrad på 94,2 %.
Nøgletallene understreger, at Kalundborg Havn fortsat er en økonomisk velkonsolideret virksomhed, og med rette lever op til sit slogan ” FULD KRAFT FREM”.

Det opnåede kasseoverskud for året blev på 13,2 mio. kr., som tillægges den likvide beholdning.

Det opnåede resultatet anses af havnebestyrelsen som absolut yderst tilfredsstillende.

Forskellige forretningsmæssige aftaler med kunder gør, at havnen fortsat har haft god aktivitet på den almindelige skibstrafik.
Det skal ikke mindst nævnes, at det i regnskabsåret lykkedes – efter mange års arbejde – at få Kalundborg Havn på Europakortet som en del af et Europæisk netværk  som containerfeederhavn i Unifeeders rutenet, ligesom ind og udskibningsaktiviteterne i Kalundborg Tank Terminal er i en rivende god udvikling.

Med hensyn til færgegodsomsætningen Kalundborg - Århus er der i hele året sejlet med kun en færge, hvilket har haft såvel godsomsætningsmæssigt som økonomisk betydning.

Efter et kig ind i tallene for 1. kvartal her i 2013 skal jeg oplyse, at de foreliggende tal også giver os en klar optimisme for 2013".