1. feb. 2013

Landbetjentene holdt flyttedag

Landbetjentene Svend Erik Autzen og Mette Bregn er blevet mere synlige
"Her bliver vi forstyrret på den gode måde".

Sådan lyder den umiddelbare kommentar fra landbetjent Mette Bregn, siddende på en af de mange flyttekasser, der netop er ankommet fra landpolitiets gamle adresse i Gørlevs tidligere rådhus på Kirkevangen.

De nye lokaler midt på Algade, hvor Nybolig tidligere holdt til, er med facade ud til byens hovedstrøg, og det gør automatisk landpolitibetjent Mette Bregn og kollega Svend Erik Autzen mere synlige.

"Ja, her har vi fået nogle dejlige, lyse lokaler, og vi kan holde øje med, hvad der sker i byen, siger Svend Erik Autzen, der netop har bemærket endnu en bil, der parkerer ulovligt ved Sparekassens pengeautomat lige uden for politiets dør...

Landbetjentene flytter officielt den 1. februar fra Gørlev gamle rådhus, hvor de har haft et godt , femårigt, naboskab med kommunens børne- og familieafdeling.

Kronprins Frederik indviede BIOPRO i Kalundborg

Kronprinsen og ministeren fik en masse at vide om
gæringsprocesser og fremstilling af insulin. Foto: Christian Winnem
Fredag den 1. februar var en stor dag i Kalundborg med royalt besøg hos Novo Nordisk A/S, taler, lykønskninger og startskud til et nyt stort forsknings- og samarbejdsprojekt, BIOPRO.

HKH Kronprins Frederik stod for den officielle igangsætning af projektet, der har et budget på 42 millioner kroner.
Sammen med Erhvervs- og Vækstminister Anette Vilhelmsen blev han derefter vist rundt på verdens største insulinfabrik. 

Blandt deltagerne var Kalundborgs borgmester Martin Damm, folketingsmedlem Pia Kjærsgaard og rektor for Københavns Universitet, Ralf Hemmingsen.

"Projektet skal være med til at give svaret på, hvad vi skal leve af i Danmark om 20 år", sagde BIOPRO direktør Jesper Bryde Jacobsen.

"Det er et stærkt partnerskab. Jeg håber forventningerne bliver indfriet", sagde Kronprins Frederik blandt andet  i sin åbningstale.

CEO for nabovirksomheden Novozymes, Steen Riisgaard, så BIOPRO projektet som vigtigt for bevarelsen af industriarbejdspladser i Danmark.

Han oplyste, at virksomhedens danske fabrikker, efter en kæmpe indsats for at optimere produktionen, nu er fuldt konkurrencedygtige med, dem man har i Kina, og næste gang der skal bygges, bliver det helt sikkert i Kalundborg, fastslog han.
BIOPRO er et stærkt partnerskab, sagde Kronprins Frederik.

Samarbejdspartnerne i BIOPRO projektet er Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Novo Nordisk A/S, Novozymes A/S,Dong Energy Thermal Power A/S, CP Kelco A/S og CAT Forsknings og Teknologipark A/S. 

Virksomhedernes forventning til BIOPRO-samarbejdet er en fordobling af produktionen med det halve energiforbrug over de næste 10 år.