21. maj 2013

Et døgn med Midt og Vestsjællands Politi


Uddrag af døgnrapport fra lørdag 180513 kl. 0700 til søndag 190513 kl. 0700.



Ulykke ved træfældning – Birkevænget, Nykøbing Sj. - Odsherred
Kl. 1454 fik politiet melding om, at en person var kommet alvorligt til skade i forbindelse med træfældning. En lægehelikopteren var sendt til ulykkesstedet. Politiet kørte også til stedet, hvor det viste sig, at en 57-årig mand fra Frederiksberg var kravlet 5-6 meter op på en stige for at beskære et træ. Et reb var bundet i træets top, som dog faldt i den forkerte retning, så den 57-årige måtte slippe motorsaven, før han faldt ned af stigen og kom i klemme under en gren. Den 57-åriges hustru fik slået alarm, og redningspersonalet fik befriet den 57-årige, der blev fløjet til Rigshospitalets traumecenter til behandling for brud på bækkenet. Arbejdstilsynet blev underrettet om uheldet ved træfældningen, der skete i privat regi. Først når politiets efterforskning er afsluttet, tager Arbejdstilsynet stilling til, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – Holbækvej, Ringsted
Kl. 1925 fik politiet melding om et færdselsuheld mellem en motorcyklist og en personbil i krydset ved Ørslevunderskovvej. Det viste sig, at en 38-årig mand fra Gørløse var kørt ad Holbækvej mod nordvest og var i færd med at svinge til venstre ad Ørslevunderskovvej. Under svingningen blev han påkørt af en bagfrakommende motorcykel ført af en 31-årig mand fra Store-Merløse, som formentlig havde overset den 38-åriges manøvre og derfor kørte ind i siden på bilen. Motorcyklisten blev i en ambulance bragt til undersøgelse på skadestuen i Slagelse, medens den 38-årige blev kørt til behandling for chok på skadestuen i Holbæk. Politiet undersøger den præcise årsag til uheldet nærmere ved afhøring af de implicerede parter.

Leg med hardballpistoler – Darupvang, Roskilde
Kl. 2000 bemærkede en patrulje en person ligge på ryggen på jorden, medens en anden pegede på ham med en skydevåben. Patruljen standsede et stykke fra personerne, hvorefter den liggende person rejste sig. Der var yderligere tre personer, som havde et skydevåben i hånden. Politiet trak deres tjenestepistoler og kommanderede dem til at lægge våbnene fra sig og lægge sig ned. Den ordre efterkom de tre af dem, medens den fjerede pegede mod politiet med sit skydevåben. Politiet gentog orden, som den fjerde nu efterkom. Politiet kunne derefter anholde tre drenge på 14 og 15 år fra Roskilde, idet tre af dem havde hardball-pistoler, der var yderst vellignende kopier af rigtige skydevåben, på sig. Den fjerde person var en 14-årig dreng fra Roskilde, som havde deltaget i deres ”leg”. Politiet afhørte de tre dreng under overværelse af de sociale myndigheder som mistænkte for ulovlig besiddelse af hardball-pistolerne. Efter afhøringen blev drengene afhentet af deres forældre. Politiet overvejer nu, hvordan sagen skal afgøres.

Spirituskørsel – Heibergs Have, Holbæk
Kl. 2310 sigtede politiet en 42-årig mand fra København for spirituskørsel i en varebil. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Vordingborgvej, Køge
Kl. 0657 sigtede politiet en 20-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.