22. maj 2013

Åbning af nyt rådhus den 7. september

Direktionen for Kalundborg Kommune har sat kryds i kalenderen lørdag den 7. september. Her skal det nye, udvidede rådhus på Holbækvej i Kalundborg indvies. Rådhuset, der skal samle den kommunale administration eet sted, vil omme til at koste mere end 60 millioner. Til gengæld kan der spares 16 millioner årligt på driften fremover, har kommunen tidligere oplyst.
Ifølge planerne skal åbningen den 7. september være en "event", et tilbud til borgerne om at komme og se de nye lokaliteter og samtidig få en mulighed for at blive bredt orienteret om de kommunale serviceydelser, møde de kommunale medarbejdere og nogle af lokalpolitikerne.



Uddrag af døgnrapport fra tirsdag 210513 kl. 0700 til onsdag 220513 kl. 0700.



Forsøg på tricktyveri – Gyvelvej, Roskilde
Kl. 1342 fik politiet en henvendelse fra en 69-årig kvinde fra Roskilde, som oplyste, at hun lørdag formiddag kl. ca. 0930 havde fået besøg af en fremmed kvinde. Denne kvinde var kommet kort tid efter at sundhedspersonale havde forladt den 69-åriges bopæl. Den fremmede kvinde oplyste, at hun skulle se nye vinduer og nyt køkken i lejligheden. Derfor skulle den 69-årige opholde sig i sit køkken med lukket dør, men nægtede dette. Den 69-årige bad den fremmede kvinde forsvinde, hvilket hun så gjorde. Den formodede tricktyv blev beskrevet som: kvinde, 25-30 år, almindelig højde og vægt, iført flade sko, talte dansk med accent. Det lykkedes ikke den fremmede kvinde eller andre at stjæle noget fra den 69-åriges bopæl.

Knallertkontrol i Holbæk kommune
Lokalpolitiet i Holbæk og færdselsafdelingen foretog i tidsrummet kl. 1400-2200 en målrettet indsats mod primært knallerter, men også mod motorkøretøjer generelt, i Holbæk kommune. Resultatet af indsatsen blev:
9 konstruktivt ændrede 30-knallerter (højere hastighed end tilladt)
1 konstruktivt ændret 45-knallert (højere hastighed end tilladt)
4 knallerter beslaglagt med henblik på konfiskation (gentagelsesvirkning)
1 spirituskørsel på 30-knallert
1 sag om ulovlig omgang med hittegods (knallert)
1 kørsel uden førerret på 45-knallert
1 kørsel uden førerret på 30-knallert (fører under 16 år)
3 manglede lovpligtig ansvarsforsikring på knallerten
7 benyttede ikke styrthjelm under kørsel på knallert
6 personer blev befordret på knallert som passager
1 sigtet for registreringsbekendtgørelsen ved kørsel på en 45-knallert
1 spirituskørsel i personbil
1 kørsel uden førerret i personbil
9 sager om brug af håndholdt mobiltelefon under kørsel i bil
4 sager om fejl/mangler ved biler
5 glemte at benytte sikkerhedsselen i bilen under kørslen
1 overtrådte hastighedsbestemmelserne under kørsel i personbil
1 sag vedr. kørsel i bil over jernbanespor, selv om bommene var gået ned

Naturbeskyttelsesloven – Ringstedvej, Køge
Kl. 1400 kontaktede en skovfoged politiet, fordi en mand og en kvinde luftede tre hunde (puddel, schæferhund og ”muskelhund”) uden snor i skoven og ikke ville oplyse deres identitet til skovfogeden. De fortsatte uanfægtet videre ind i skoven, medens skovfogeden bad om politiets hjælp i sagen. Politiet kørte til området, hvor de to personer og deres hunde blev udpeget. Da de opdagede politiet, stak de af ud over markerne i området. Politiet havde fra skovfogeden fået udpeget en parkeret bil, som hundelufterne muligt var kørende i til skoven. Efter intens søgning i området fandt politiet kl. ca. 1545 en løbende og meget regnvåd mand på vej hen til den parkerede bil. Det var en 30-årig mand fra Solrød Strand, som blev genkendt som værende den mandlige hundelufter. Han blev sigtet for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven ved at have luftet hunde uden at have dem i snor. Politiet kørte sammen med ham til området ved Lellinge Boldklub, hvor en 30-årig, regnvåd kvinde fra Valby stod afventende sammen med tre hunde. Hun blev også sigtet for at have luftet hunde uden snor i skoven. Begge kan nu se frem til at modtage et bødeforelæg som afslutning på den våde og langvarige hundeluftetur.

Blotteri i bus 230R – Roskilde / Lejre
Kl. 1627 fik politiet en henvendelse fra faderen til en 16-årig pige fra Kirke-Hyllinge, som i tidsrummet kl. ca. 1520-1545 var kørt med bus 230R fra Roskilde mod Kirke-Hyllinge. I bussen på sædet foran den 16-årige sad en mand, ca. 35 år, ca. 175 cm høj, buttet af bygning, kort sort sår med meget voks i, ikke dansk / mørk i huden, iført sort jakke og mørkeblå cowboybukser. Medens han hørte musik i høretelefoner, tog han pludselig sit lem frem og legede med det. Den 16-årige kiggede væk og bemærkede efterfølgende, at manden forlod bussen ved Karleby forsamlingshus.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket denne mand, og som kan give oplysninger til identifikation af ham. Kontakt politiet på tlf. 114.

Anholdelse – Blufærdighedskrænkelse – Østbanen – Køge
Kl. 2020 fik politiet en henvendelse fra Østbanen om, at der i toget på vej til Køge station befandt sig en mand, som havde blottet sig over for en passager i toget. Politiet kørte til stationen og anholdt en spirituspåvirket, 64-årig mand fra Algeriet boende i Sverige som mistænkt for blufærdighedskrænkelse over for en 18-årig pige fra Store-Heddinge. Den 18-årige oplyste, at den anholdte i toget havde sat sig på et sæde tæt på den 18-årige. Den anholdte åbnede pludselig sine bukser og tog sit erigerede lem frem. Den 18-årige blev chokeret og henvendte til en anden kvinde i toget, og i fællesskab fik de kontaktet togpersonalet, der alarmerede politiet.
Den anholdte skal efter afrusning afhøres til sagen i løbet af onsdag formiddag, hvorefter politiet tager stilling til, hvordan sagen skal afgøres.

Et døgn med politiet



Uddrag af døgnrapporten fra Midt og Vestsjællands Politi
fra søndag den 19. maj klokken 0700 til mandag den 18. maj klokken 07.00

Mistænkeligt forhold – Køge havn – Køge
Kl. 1003 ringede en 33-årig mand med bopæl i Sverige til politiet, idet han netop havde set to mænd tage nogle geværer fra et skur og lægge dem i bagagerummet på en bil. En politipatrulje fik kort efter kontakt til de to mænd og bilen. Det viste sig, at de to mænd i forbindelse med oprydning i et skur havde fundet to gamle luftgeværer – begge mænd havde i øvrigt jagttegn.


Spirituskørsel – Hovvej – Jerslev Sjælland/Kalundborg
Kl. 1245 standsede politiet en 46-årig mand fra Jerslev Sjælland. Den 46-årige virkede påvirket af alkohol og blev derfor sigtet for spirituskørsel. Han blev anholdt til udtagelse af en blodprøve og blev løsladt bagefter.


Lov om euforiserende stoffer – Hovedgaden – Kalundborg
Kl. 1753 fandt politiet et mindre ”skunklaboratorium” i et soveværelse på adressen. En 30-årig mand havde indrettet en del af sit soveværelse som et skunkdrivhus med lamper, varme og ventilation. Den 30-årige blev sigtet og politiet beslaglagde et mindre antal skunkplanter. Politiet var på adressen i anden anledning.


”Narkokørsel” - Køge Bugt Motorvejen – Køge
Kl. 1926 blev en 21-årig mand fra Ishøj standset af en politipatrulje. Politipatruljen bemærkede, at den 21-årige sad og røg en joint, imens han kørte bil. Den 21-årige blev sigtet og var kortvarigt anholdt.